Ko sem pogledala v omaro, kjer imamo spravljeno olje in kis za solato, sem opazila, da hodi oljčno olje Lisjak že čisto h koncu.
Zdelo se mi je nenavadno, saj sem pomislila, da sem ga še pred kratkim kupila. A vendar sem se med kosilom zalotila, da prav zares uporabljam ekstra deviško olje slovenske Istre Lisjak skoraj pri vseh jedeh. Včasih sem uporabljala olivno olje le pri solati, zdaj pa ga dodajam tudi pri pečenju mesa in krompirja, ne glede na to, ali pečem na ponvi ali v pečici. Pogosto ga uporabim tudi pri pečeni zelenjavi, jajcih ali celo na kruhu. Skratka, zadnje čase se mi zdi olivno olje res zelo vsestransko, predvsem zato, ker je bogato z nenasičenimi maščobnimi kislinami in vsebuje antioksidante, vitamin E in polifenole. Odkar vem, da znižuje slab holesterol in pomaga uravnavati krvni tlak, kar pomeni, da varuje srce in zmanjšuje tveganja za srčno-žilne bolezni, mi je ekstra deviško oljčno olje Lisjak še toliko bolj pri srcu.
Všeč mi je tudi njegov okus, saj se mi zdi, da doda tisti pristni pridih mediteranske prehrane – še posebej v solatnih prelivih, marinadah ali na sveže pečenem kruhu.
Opazila sem tudi, da oljarna Lisjak uporablja olivno olje v kozmetiki, saj se zavedajo, da je olivno olje naravni vlažilec in neguje suho kožo, ki to vlago potrebuje predvsem pozimi. Pomaga pri razpokani koži in obnohtni kožici, pa tudi na komolcih in petah. Res zmanjša občutek zategovanja kože, poleg tega pa se ga lahko uporabi tudi za odstranjevanje ličil – tudi če imaš občutljivo kožo. Opazila sem, da imajo tudi balzam za lase z olivnim oljem, kar je super za razcepljene konice ter boljši lesk in vlago v laseh.
Prav zato mi je ravno oljčno olje Lisjak zelo okusno in kakovostno, zato mislim, da bom v kratkem poskusila tudi njihovo kozmetiko. Če vas zanima več o njihovih oljih in kozmetiki, Oglejte si ponudbo.